Tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura

0
101

INGREDIENTE

  • Blat 26 cm
  • 120 g unt cu 80% grasime ( sa fie moale)
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Jeleu zmeura
  • 300 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • 6 foi gelatina
  • Crema de ciocolata alba
  • 170 g ciocolata alba
  • 500 ml smantana dulce pentru frisca
  • 30 g zahar pudra
  • 3 foi gelatina
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • Glazura ciocolata
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 mil smantana dulce pentru frisca
  • 25 ml lapte
  • 1 foaie gelatina
  • Decor
  • Aschii de ciocolata neagra
  • drajeuri colorate

Portii: 8 Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura:

Prima data ne apucam de jeleu. Intr-o cratita de inox punem zmeura impreuna cu zaharul si apa si lasam pe foc sa clocoteasca 4-5 min, apoi pasam cu ajutorul unui mixer vertical. Trecem prin sita amestecul sa obtinem un sirop fara seminte. Separat hidratam foile de gelatina in apa rece, apoi stoarcem bine foile si le punem intr-un vas pe baie de abur, adaugam 2-3 linguri de sirop de zmeura si amestecam pana se dizolva gelatina. Tragem de pe foc si adaugam si restul de sirop de zmeura, omogenizam bine. Eu am imbracat cu folie alimentara o caserola rotunda cu diametru de 24 cm, turnam jeleul si dam forma la congelator pana se intareste bine.

Blat : Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametru de 26 cm. Untul moale il frecam cu zaharul pana devine spumos, apoi adaugam un ou si omogenizam, adaugam si al doilea ou si omogenizam, presaram un pic de sare si adaugam si zaharul vanilat, la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Asezam amestecul in forma de tort si nivelam, dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini, nu trebuie sa stea mai mult , blatul trebuie sa ramana umed. Il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca bine.

Crema: Punem gelatina la hidratat in apa rece. 400 ml smantana cu 30 g zahar pudra mixam bine pana obtinem o frisca ferma. Maruntim ciocolata si o punem intr-un castron de inox, adaugam 100 ml smatana dulce. Asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Tragem de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine, omogenizam bine. Turmam ciocolata peste frisca batuta si continuam sa mixam bine la viteza mare.

Asamblare : Forma in care am copt blatul asezam folie alimentara, asezam blatul peste care punem jumatate din crema de ciocolata. Scoatem jeleul de zmeura din congelator si-l asezam in forma de tort peste crema de ciocolata, deasupra intindem restul de crema de ciocolata. Dam la frigider pentru 3-4 ore. Apoi bagam 30 min forma la congelator

Glazura de ciocolata. Hidratatm foaia de gelatina in apa rece. Intr-un castron punem ciocolata maruntita peste care adaugam smantana si asezam pe baie de abur, amestecam continuu pana se topeste ciocolata. tragem de pe foc. Separat punem laptele pe baie de abur si adaugam foaia de gelatina stoarsa bine, amestecam pana se dilueaza gelatina. Acest amestec il incorporam in ciocolata topita si amestecam bine, lasam sa se tempereze amestecul. Scoatem forma de la congelator si asezam tortul pe un platou,turnam glazura si presaram aschii de ciocolata . Decoram deasupra cu aschii de ciocolata si drajeuri colorate. A doua zi se portioneaza cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns