Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata

0
140

Tocana de cartofi este, cred, cea mai populara mancare la noi in casa, dar incercam sa o combinam in diverse feluri.
De data aceasta am preparat-o eu, partial, bineinteles.

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500 gr scarita afumata
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 200 gr pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei
  • patrunjel verde

Portii: 8 Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata:

Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita.

Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele.

Se adaugă morcovul si ardeiul tocate marunt, iar cand toate sunt patrunse, se adauga pasta de rosii.

Se lasa sosul sa fiarba cateva minute, apoi se adauga cartofii curatati si tocati cuburi si se completeaza cu supa de la scarita afumata, cat sa fie cartofii acoperiti.

Se asezoneaza pe parcurs cu sare si condimente, se lasa sa se patrunda bine cartofii si se adauga scarita fiarta pana aproape se desface de pe oase. Se mai completeaza cu supa de la scarita, daca tocana este prea consistenta. Spre final de fierbere, se mai adauga un catel de usturoi razuit, iar dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul verde, tocat.

The post Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata appeared first on Club de sanatate.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns