Supa din pulpe de pui cu galuste de gris

0
97

O sa spuna lumea ca eu nu stiu sa fac supa de pui cu galuste 😀 Spre surpriza mea nu am nicaieri postat asa ceva . Doream sa va expun ,, ideologia ". Iin copilaria mea am auzit si cum mi-a ramas [pe retina memoriei -cum zice un clasic in viata]ca ,, Aia nu e gospodina care nu face cinci feluri de mancare dintr-o gaina "" Iaca eu am facut doar trei din trei pulpe mari de pui crescut in ograda soacrei . Scuze , doua erau de cocosel si una de puicuta .Cocosul nu este atat de gras si galben ca gaina . Asa ca am preparat o ,,levesa "' traditionala de pui , o friptura , iar legumele ramase le-am folosit la o salata .

INGREDIENTE

  • 3 pulpe mari Intregi de pui crescut la curte
  • 3 radacini de patrunjel
  • 15 morcovi foarte mici
  • 2 catei usturoi -optional
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa rosie
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • sare
  • Galuste :3 oua+5 linguri gris +1 lingura ulei sau untura moale , sare

Portii: 4 Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din pulpe de pui cu galuste de gris :

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Pulpele de pui se curata si se spala .
  3. Se pun legumele , carnea de pui , si piperul in oala cu apa rece . Sarati .
  4. Eu am folosit oala sub presiune , respectand indicatiile de utilizare .
  5. Folosind oala sub pre siune se obtine o supa clara . Nu se sfarma legumele si supa nu este tulbure .
  6. Cand supa este gata se strecoara .
  7. Se fierb galuste de gris in supa .
  8. Galustele se obtin prin baterea oualor spuma la care se aduga ulei , sare si gris in ploaie . Se amesteca si se lasa sa se odihneasca 5 minute la rece .
  9. Se reduce fierberea la jumatate ca galustele sa nu se sfarme si se pun in supa .
  10. Cand se termina toata compozitia cu ou si gris de pus in supa se mai lasa 2-3 minute sa fiarba si se toarna o jumatate de cana cu apa rece .
  11. Se pune capacul si se opreste focul . Galustele se vor duce la fundul oalei si se vor infoia frumos .
  12. Se feliaza rondele doi morcovi si se pun in supa pentru a da culoare.
  13. La servire presarati patrunjel verde tocat pentru a da supei aroma si prospetime. .

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns