Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei

0
81

Poate fi un pranz sau o cina gustoasa si satioasa!

INGREDIENTE

  • 500 g paste fainoase (de care doriti)
  • 1 buc piept de pui
  • 5 lg ulei de masline
  • 1 buc ceapa alba
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 conserva cu pulpa de rosii in sos
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper dupa gust
  • 100 g cascaval
  • oregano, busuioc maruntit

Portii: 4 Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei:

Pastele fainoase se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece si se pun sa se scurga de apa.

Pieptul de pui se spala, se sterge de surplusul de apa si se taie fasiute.

Intr-o cratita se toarna 2 lg ulei si se pune carnea sa se caleasca. Se presara putina sare si se lasa pana scade apa care o lasa si incepe sa se rumeneasca usor. Se scoate pe o farfurie.

Ceapa se curata si se taie marunt. In aceeasi cratita se pune restul de ulei si se pune ceapa la calit. Se taie si ardeiul gras in feliute si se pune peste ceapa. Se lasa impreuna sa se caleasca. Se adauga apoi pulpa de rosii cu sos, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga carnea de pui si se mai lasa pe foc.

Intre timp se curata usturoiul, se feliaza, se pune peste sos si se mai adauga oregano si busuioc dupa gust.

Se pun pastele fainoase si se amesteca. Jumatate din cantitatea de cascaval se da pe razatoarea cu gauri mici si se pun peste paste. Se amesteca totul pana se incorporeaza bine iar restul de cascaval se presara deasupra. Se acopera cratita cu un capac si se lasa 2-3 minute pana se topeste cascavalul, apoi se stinge focul.

Pofta buna!

The post Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei appeared first on Club de sanatate.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns