Nocturne de film în aer liber, la Târgu Jiu

0
49

Evenimentul Brâncuși Nocturn își reia cea de-a doua ediție la Târgu-Jiu și invită publicul cinefil să participe la cele două nocturne de film în aer liber în zilele de 18 și 19 august la Teatrul Vară.

Pe ecranul de la Teatrul de Vară vor rula două producții speciale de artă, despre doi vizionari, începând cu orele 20:00.

Marți, spectatorii se întâlnesc cu RODINE, un film biografic în regia lui Jacques Doillon, nominalizat în 2017 pentru Palme d'Or (Cannes Film Festival). La vârsta de 40 de ani, Rodin primeşte prima comandă oficială din partea statului. Creează „Porţile Iadului”, lucrare compusă dintr-o mulţime de figurine, dintre care unele vor deveni celebrele sale sculpturi: „Sărutul” şi „Gânditorul”. Îşi împarte existenţa cu Rose, partenera sa îndelungată, când ajunge să o cunoască pe Camille Claudel. Aceasta este eleva lui cea mai talentată şi îi va deveni în scurt timp asistentă, apoi amantă.

Miercuri, 19 august, are loc proiecția documentarului McQueen (R. Ian Bonhôte, Peter Ettedgui), film-cult despre Lee Alexander McQueen, un portret fascinant al vizionarului designer britanic. Prin interviuri exclusive cu familia și prietenii săi apropiați, arhive recuperate, efecte vizuale și muzică rafinată, McQueen este o sărbătoare vizuală unică și un portret palpitant al unui vizionar în modă, plin de inspirație, dar torturat lăuntric.

Brâncuși Nocturn este organizat cu respectarea normelor de siguranță Covid-19, asigurând distanța minimă între spectatori și încurajând măsurile sanitare necesare. Accesul în locație este permis cu o oră înainte de începerea evenimentului și se va face gradual pentru a evita aglomerarea spațiului.

Evenimentul are intrare liberă și este organizat în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, transmit organizatorii.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.