Muschiulet de porc, la tava

0
37

O metoda simpla de a obtine un preparat gustos, fraged si suculent.

INGREDIENTE

  • muschiulet de porc ( eu am avut 3 bucati )
  • ulei de masline

Pentru bait:

  • 100 ml ulei ( poate fi de floarea soarelui, eu am folosit din turte de masline)
  • o lingura de mustar cu boabe de mustar in compozitie
  • 3 lingurite condiment pentru carne de porc
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 2-3 lingurite cimbru macinat

Portii: 9 Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc, la tava:

Asezam muschiuletii intregi in tava de copt si-i stropim cu ulei de masline.

Preparam baitul amestecand ingredientele intr-un castronel . Cu emulsia obtinuta ungem muschiuletii pe toate partile, ajutandu-ne de o pensula din silicon.

Adaugam in tava si o cescuta cu apa.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor pe program de coacere cu ventilatie , la 210 grade Celsius, pentru 70 minute. Cu 10 minute inainte de expirarea timpului indepartam folia de aluminiu pentru ca friptura sa capete culoare si crusta usoara. In ultimele 2-3 minute luam din sosul format in tava si stropim bucatile de carne .

Obtinem astfel o carne delicioasa, suculenta si frageda.

Noi am servit alaturi de cartofi natur si salata de ardei copt in otet.

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns