Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

0
71

Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post, pentru varianta rapida, a gospodinei moderne. Voi puteti prepara aluatul fraged clasic, pregatit acasa. Spor si pofta buna!

INGREDIENTE

  • aluat de tartă sarata Dr Oetker, forme de minitarte, ceapă verde 1 legătură, praz 1 bucată, usturoi verde 1 legatura, leurda 1 legatura, ardei kapia 1 bucata, ciuperci 1 borcan, cca. 400 g, sare de mare cu verdeturi mediteraneene, piper proaspat macinat, ulei de floarea soarelui presat la rece SanoVita 2-3 linguri, branza tofu cu ardei de la SanoVita 1 bucata.

Portii: 8 Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu:

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un pic de culoare.

Intre timp se prepara umplutura: prazul, ceapa, usturoiul, leurda si ardeiul se spala, curata si toaca marunt, apoi se pun la calit in uleiul de floarea soarelui presat la rece SanoVita, cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit, apoi se asezoneaza de sare si piper şi se adaugă ciupercile maruntite.

Se adauga cate doua linguri de umplutura in mini tartele semicoapte, apoi se adauga una sau doua felii de tofu şi se dau din nou la cuptor cca. 10 minute la foc mediu, cca. 150 grade. Se servesc fierbinti sau chiar reci a doua zi. Aaaa, atentie tofu nu se topeste ca si oricare alta branza din lapte de origine animala 😉 Am descoperit, dupa ce am scos mini tartele de la cuptor.

Spor si pofta buna!

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns