Mini eclere

0

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 3-4 linguri lapte

Portii: 40 Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere:

Pentru gogosele punem intr-un vas apa, ulaiul si sarea. Punem vasul pe foc si lasam pana da clocot. Dam vasul deoparte si adaugam toata faina o data, amestecand pana se omogenizeaza. lasam compozitia sa se racoreasca cateva minute apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Punem compozitia intr-un posh si formam gogoselele intr-o tava cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.Scoatem cojile pe un gratar sa se raceasca.

Pentru crema punem intr-un vas pe fos 400 ml lapte. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, amidonul si restul de lapte.

Cand laptele s-a incins bine adaugam amestecul de galbenusuri si fierbem pana se ingroase crema, amestecand continuu.

Cand crema s-a ingrosat luam vasul de pe foc si incorporam treptat untul.Adaugam esenta de vanilie si lasam crema sa se raceasca.

Dupa ce cojile s-au racit, taiem partea superioara a fiecareia, ca un capacel, umplem interiorul cu crema, asezam capacelul deasupra cremei.

Topim ciocolata cu laptele si o distribuim pe fiecare capacel.

Au fost excelente.

The post Mini eclere appeared first on Club de sanatate.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

O Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (No Ratings Yet)
Se încarcă...

Lasă un răspuns