Medalioane de porc cu lamiie

0
34

Daca v-ati saturat de bucati de friptura seci si ne-suculente , Luati-va adio de la ele . Medalioanele cu lamaie sunt cea mai facila metoda pentru a obtine o carnita suculenta si savuroasa .

INGREDIENTE

  • 6 buc[600 gr ] cotlet de porc
  • 6 feliute [150 gr] slanina afumata
  • 1 lamaie
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • masline negre
  • frunzulite de patrunjel verde
  • piper negru macinat sau fulgi de chilli
  • sare
  • 100 ml vin alb +50 gr unt pentru sos -optional

Portii: 2 Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalioane de porc cu lamiie :

  1. Feliile de cotlet se bat usor ssi se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat .
  2. Feliati lamaia si slaninuta afumata .
  3. Se puneintr-o tigaie uleiul si untul . Cand acestea sunt infierbintate se prajesc bucatile de carne pe ambele parti timp de 4 minute .
  4. Transferati carnea intr-o tava non-aderenta .
  5. Peste fiecare bucata de cotlet se aseaza cate o felie de slaninuta afumata si cate una de o lamaie .
  6. Daca doriti , puteti fixa toate acestea cu o scobitoare sau cu o frigaruie de lemn .
  7. Coaceti medalioanele ,30 minute la 180 grade celsius .
  8. Garnisiti fiecare bucata de medalion cu masline negre si frunzulite de patrunjel [pentru prospetime ].
  9. Serviti medalioanele de porc cu lamiie , calde , insotite de salata si/sau garnitura preferata .
Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns