Mâncare de spanac, cu leurdă și orez

0
40

A venit primăvara și ”este liber” la trufandale și la bunătăți culinare, în acord cu rigorile Postului Mare…
Mâncarea de spanac, cu leurdă și ceapă verde este una din bunătățile de post pe care trebuie neapărat să le încercăm în această perioadă, pentru o satisfacție culinară deplină.

INGREDIENTE

  • 1 kg de spanac proaspăt
  • 1 legătură de leurdă
  • 1 legătură de ceapă verde (5-6 bucăți)
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 150-200 ml de apă
  • sare
  • piper
  • 150 grame de orez
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru orez
  • sare
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Portii: 4 Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de spanac, cu leurdă și orez:

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc, la foc mic, în ulei suficient, ca să nu se ardă.

Se taie și se aruncă partea inferioară a firelor de leurdă (cam 2 cm), se spală foarte bine, în câteva ape, iar apoi se mărunțesc și se călesc ușor în cratiță, cu ceapa, deja înmuiată.

Se rup rădăcinile spanacului și cam 2 cm din tijă, se spală foarte bine, în 3-4 ape, se taie grosier și se adaugă în cratița cu ceapa și leurda înmuiate, cu un pahar de apă rece. Se lasă cratița la foc mediu și se amestecă din când în când în ea, până ce scade lichidul. Atunci se condimentează cu sare și piper, se amestecă și după 2-3 minute se ia cratița de pe foc.

Cât timp scade spanacul la foc mediu, se fierbe orezul, spălat bine în prealabil în câteva ape. Spre sfârșit, când orezul se leagă, se adaugă sare, după gust și 2 linguri de ulei de floarea soarelui.

Se toarnă orezul fierbinte într-o formă unsă cu ulei în prealabil și după 5-7 minute, se răstoarnă pe farfurie, se presară pătrunjel tocat și se servește cu mâncarea de spanac cu leurdă. Nu se servește cu pâine.

The post Mâncare de spanac, cu leurdă și orez appeared first on Club de sanatate.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns