Gardul unui local, făcut cu mineri ai CEO! Subalternii unui adjunct șef de sector de la Cariera Roșiuța, surprinși la muncă la cârciuma inginerului

0
48

Prima pagină · Dezvaluiri · Gardul unui local, făcut cu mineri ai CEO! Subalternii unui adjunct șef de sector de la Cariera Roșiuța, surprinși la muncă la cârciuma inginerului

Gardul unui local, făcut cu mineri ai CEO! Subalternii unui adjunct șef de sector de la Cariera Roșiuța, surprinși la muncă la cârciuma inginerului

Un local din Motru, deținut de un adjunctul șef de Sector la Atelierul Electric al Carierei Roșiuța, a fost modernizat de mai multe ori cu forță de muncă gratuită, provenită de la unitatea minieră unde prestează patronul acestuia. Cel puțin asta susțin mineri de la Roșiuța care spun că, și cu un an în urmă, salariați ai carierei au fost surprinși lucrând la acoperișul aceleiași clădiri din Motru, fapt relatat atunci de presa locală. Minerii jură, și demonstrează asta cu fotografii, că și-au văzut iar colegii la muncă pentru șeful lor, asta cu doar o săptămână în urmă. De data aceasta, echipa de la Roșiuța lucra de zor, dimineața, la ridicarea gardului cârciumii inginerului Vintilă.

Cariera Roșiuța, aparținând Complexului Energetic Oltenia, este un fel de agenție de forță de muncă gratuită pentru șefii unității miniere motrene. Nu demult, o echipă de prestatori pentru unitatea minieră au fost folosiți să sape o groapă în cimitirul din Roșiuța pentru soacra unui inginer, șef de sector, lucru ce a fost demonstrat cu fotografii, ca acum, o altă echipă să fie suprinsă la muncă pe proprietatea unui adjunct șef de sector, tot de la Roșiuța. Și atunci, și acum, lucrătorii erau în salopetele de la carieră, de parcă au fost luați rapid din câmpul muncii și duși, fără teamă, la altul.


Și de data aceasta, acuzele minerilor revoltați se dovedesc cu fotografii, în ultimele fiind suprinși salariați de la Roșiuța muncind la cârciuma inginerului Vintilă de la cariera minieră. Mai exact, pe data de 5 iunie 2019, dimineața în jurul orei 10,00, lucrătorii munceau de zor, unul dintre meseriași fiind chiar în salopetă cu inscripțiile companiei, și asta la gardul cârciumii inginerului șef adjunct pe parte electrică a unității miniere. Muncitorii, cu siguranță, nu aveau contract de muncă cu societatea comercială care deține localul respectiv, și nu e de mirare ca minerii să fi muncit ,,la negru” pentru simplul motiv că le-a cerut-o șeful lor.

În urmă cu un an, alți salariați ai carierei au fost fotografiați când lucrau la acoperișul aceluiași local din Motru, deținut de inginerul patron. Relatările presei nu au impus nicio anchetă pentru patronul localului și nici pentru minerii prinși în activitate, pe acoperiș.

Recomandă acest articol: facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

11.06.2019. 07:03

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Original Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns