Friptura cu ciolan afumat , jambon si cartofi

0
17

Am vrut ceva consistent pentru o masa duminicala cu finii . Pentru ei fiind tinerei, o masa consistenta este potrivita .Am suplimentat partea de proteine cu jambon , asa sa ajunga la toata lumea 😀 Ciolanul si jambonul , le-am fiert in zeama acra de varza ca sa se fragezeasca bine . Procedeul de fierbere al ciolanului afumat in zeama de varza il stiu de la matusica mea Irina din Salaj .

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat -de casa -[ aprox 2 kg ]
  • 700 gr jambon cu soric ,maturat ,sarat -de casa
  • 1.5 kg cartofi
  • 1 l zeama varza +1l apa
  • 1 lingura Eros Pista -productie proprie [pasta de ardei iute }
  • 1 lingura ierburi cu marar de la Delikat
  • 1 lingura usturoi deshidratat pudra
  • 1 ardei kapia rosu
  • codite de ceapa verde
  • sare

Portii: 6 Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura cu ciolan afumat , jambon si cartofi :

  1. Ciolanul si bucata de jambon se pun la fiert in zeama de varza acra care a fost diluata cu apa .
  2. Nu mai este nevoie de sare. Jambonul , ciolanul si moarea contin suficienta sare .
  3. Nu mai este nevoie de alte condimente pentru carne , zeama mea de varza are de toate [ hrean , piper , telina , ardei iute ].
  4. Fierbeti timp de o ora carnea . In acesttimp curatati si taiati felii cartofii.
  5. Se aseaza intr-o tava cartofii care se sareaza usor .
  6. Deasupra cartofilor se pune in mijloc ciolanul si in jurul lui jambonul feliat .
  7. Presarati deasupra pasta de ardei iute praful de usturoi si verdeturile cu marar .
  8. Puneti o cana cu apa in tava [ ca sa nu se prinda cartofii ] .
  9. Nu am mai folosit ulei, a fost suficienta grasimea eliberata de ciolan si jambon .
  10. Deasupra tavii se pune o bucata de hartie de copt care a fost udata si mototolita .
  11. Trucul l-am invatat de la Jamie Oliver . Astfel caldura va patrunde in tava dar nu va da voie sa se arda in partea superioara friptura .
  12. Dati tava la cuptor la 200 grade celsius inca o ora .
  13. La servire am decorat si dat prospetime cu rondele de ardei kapia si codite de ceapa verde .
  14. Langa friptura am pus varza murata amestecata cu un strop de ulei si putin piper .
  15. Puneti tava in mijlocul mesei si lasati sa serveasca fiecare dupa voie si pofta !!!!

The post Friptura cu ciolan afumat , jambon si cartofi appeared first on Club de sanatate.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns