Fotografii apocaliptice! Un șef din Penitenciarul Târgu-Jiu, urmărit penal pentru furt și distrugere!

0
32

Prima pagină · Dezvaluiri · Fotografii apocaliptice! Un șef din Penitenciarul Târgu-Jiu, urmărit penal pentru furt și distrugere!

Fotografii apocaliptice! Un șef din Penitenciarul Târgu-Jiu, urmărit penal pentru furt și distrugere!

Popa Marius Cătălin, șef de tură la Penitenciarul Târgu-Jiu, dar și soția acestuia, Popa Ileana Gabriela, sunt urmăriți penal într-un dosar de furt și distrugere reîntors, în februarie, pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, prin sentință judecătorească. Totul, deoarece cei doi soți au pierdut, în 2017, prin executare, un apartament deținut în municipiu dar nu s-au mulțumit să-l părăsească liniștiți. Acest apartament a fost, de altfel, adjudecat la licitație publică în baza unui dosar execuționat din 2012 de către un cetățean din municipiu, imobilul fiind vândut ,,liber de sarcini și urmare a unei plăți integrale. Cumpărătorul de bună credință a anunțat foștii proprietari, care la data de 5 iunie 2017 încă locuiau în imobil, că trebuie să părăsească locuința. Aceștia au făcut asta, după un timp, nu înainte de a distruge imobilul.


Pe 13 iulie 2017, proprietarul apartamentului de două camere a ajuns la imobilul achiziționat, găsind ușa deschisă. Înăuntru, relatează acesta în documentele depuse anchetatorilor, foștii proprietari ar fi lăsat un dezastru de nedescris. Potrivit plângerii penale a noului proprietar, ușile de interior au fost sustrase din locuință, este vorba despre foile de uși, în urmă rămânând doar tocurile, toată instalația electrică a fost distrusă, prizele și înrerupătoarele au fost scoase din pereți, lipseau corpurile de iluminat, lipseau branșamentele și chiar siguranțele.

Toată instalația electrică a fost, de asemenea, secționată de la nivelul zidurilor, instalația termică, adică țevile, erau secționate și lovite în mai multe puncte, centrala termică a fost distrusă în totalitate prin secționarea tuturor firelor din interior, lăsând la vedere cablul de alimentare electrică. Mai exact, susține cumpărătorul, foștii proprietari ar fi încercat să arate că centrala ar funcționa, când de fapt ar fi avut grijă să o distrugă în interior.


Inundație făcută cu scop de distrugere

Obiectele sanitare erau și ele distruse, lipsea oglinda din baie și corpul de iluminat iar parchetul de lemn masiv era umflat peste tot, fiind ridicat la 40-50 de cm de podea. Peretele comun cu dormitorul era lovit fiind distrusă tencuiala iar faianța de bucătărie era spartă în patru puncte. Noul proprietar a întrebat vecinii dacă în bloc a avut loc vreo inundație dar a primit un răspuns negativ, Popa Marius Cătălin fiind văzut în imobil pe 9 iulie.


Executorul judecătoresc a comunicat și el noului proprietar că Popa s-a prezentat de dimineață și a anunțat că predă de bună voie locuința, nemaifiind nevoie de executare silită. Acesta nu a anunțat însă că starea imobilului executat se schimbase însă în ultimele zile. I-a spus-o executorului însă noul cumpărător…

Joaca cu anchetatorii

Deținătorul apartamentului a susținut în fața anchetatorilor că soții Popa ar fi săvârșit infracțiunile de furt și distrugere în perioada 6-12 iulie 2017, sau mai exact între 7-9 iulie, omul locuind în blocul de vizavi și văzând autoturismul și motoscuterul familiei parcate în fața imobilului.


Pe 13 iulie 2017, noul proprietar face însă o plângere penală la Poliția Târgu-Jiu pentru soții Popa, făcând poze în imobil, acestea fiind depuse la dosarul cauzei. Procurorul de caz a dat însă, în 2018, o primă ordonanță de clasare a dosarului. Reclamantul a atacat-o la primul procuror care i-a dat însă dreptate procurorului de caz, ca apoi, pe 5 iunie 2018, instanța să decidă că dosarul trebuie să revină la procuror pentru completarea urmăririi penale.

Soția șefului de tură de la Penitenciarul Târgu-Jiu recunoaște, pe parcursul anchetei, că și-a însușit o parte din bunurile din imobil, adică prize, întrerupătoare, uși de interior, tabloul de siguranțe, dar motivează că acestea erau unele ,,personale” din acest motiv procurorul a continuat să spună că fapta ,,nu există”.


De altfel, pe 17 iulie 2017, prin ordonanță, s-a început, inițial, urmărirea penală in rem față de fapte, adică pentru infracțiunile de distrugere și furt.

Minciuni și rea-voință

Judecătorul sesizează la reîntoarcerea a doua oară a dosarului la procuror că, în cauză a avut loc o acțiune deliberată de distrugere dar și că susținerile celor doi ,,sunt vădit nesincere”, mai ales legat de părăsirea apartamentului. Judecătorul îi cere, de altfel, procurorului să ceară opinia unui specialist legat de degradările găsite în apartament, comunicându-i că se impune luarea părerii celor care au făcut apoi lucrările de reparații la imobil.

Sentința s-a propnunțat pe 21 februarie 2019 de către judecătorul Sorin Pătrulescu, de la Secția Penală a Judecătoriei Târgu-Jiu. Dosarul se află încă pe masa procurorilor de la parchetul local, cu cei doi foști proprietari urmăriți penal. Cumpărătorul așteaptă să i se facă dreptate chiar dacă au trecut doi ani de la comiterea faptei. Salariatul Penitenciarului Târgu-Jiu, Popa Marius Cătălin, este obligat prin natura meseriei să aibă un comportament corect în societate, lucru care contravine cu acuzele ce îi sunt aduse de cel care i-a cumpărat imobilul, apartamentul fiind pierdut de cei doi soți pentru neplată.

Recomandă acest articol: facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

18.06.2019. 10:05

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Original Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns