cozonac cu nuci si cacao dospit la rece

0
92

Multumesc Merisor

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml ulei
  • 4 galbenusuri
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 5 albusui
  • 100 zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 100 g nuca tocata grosier
  • 20 g pesmet
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • optional-rahat
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • mac

Portii: 2 Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA cozonac cu nuci si cacao dospit la rece:

Cernem faina facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia,o lingurita zahar,adaugam putin lapte caldut,amestecam cu putina faina,acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia.

Amestecam galbenusurile cu sarea,zaharul,zaharul vanilat,adaugam laptele cald.

Adaugam peste drojdia,coaja de portocala si de lamaie data prin razatoarea mica.

Framantam un aluat omogen adaugand treptat uleiul,Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana dimineata.

Umplutura=mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam nuca amestecata cu cacao,pesmet,zaharul vanilat,omogenizam.

Scoatem aluatul pe masa infainata,impartim coca in 2.

Daca dorim sa facem cozonac imletit il impartim in 4.

Intindem aluatul il ungem cu crema si rulam.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim si lasam la dospit 30 min.

Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele,presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min la 160 g

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns