Ciorba de legume, acrită cu moare de varză

0

Sanatate

Soțului meu nu-i place ca ciorba să aibă multă carne și nici să fie foarte deasă, ci mai lichidă… Așa că am făcut o ciorbă cu multe și felurite legume, pe care am acrit-o cu moare de varză. Iar cine a vrut, și-a pus și o lingură-două de smântână. Și tare bună a mai fost…!
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

INGREDIENTE

  • 150 grame de mazăre fină
  • 150 grame de fasole verde
  • 3 cartofi roz
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină mare
  • 1 ceapă mare
  • 4 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 lingură încărcată de pastă de tomate
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 litru de moare de varză
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru servit:
  • smântână (opțional)
  • rondele de ardei iuți, în oțet (opțional)

Portii: 8 Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume, acrită cu moare de varză:

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, mai întâi ceapa și apoi și usturoiul.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc, de asemenea, în tigaie, cu ceapa și usturoiul.

Mazărea și fasolea verde se clătesc și se pun la fiert, cu apă rece. După un clocot, se strecoară, se aruncă apa și se pun din nou la fiert, în oala în care se va face ciorba, dar cu apă fierbinte.

Ardeii grași se spală, se curăță de semințe și cotoare, se taie și se călesc în tigaie, peste celelalte legume, la foc mic. Se adaugă o lingură de pastă de tomate, se amestecă și se lasă legumele din tigaie la fiert, la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de roșii.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie rondele, sau semirondele și se adaugă la fiert în oală, cu mazărea și fasolea verde. După un clocot-două, se adaugă și legumele călite.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala de ciorbă. Se mai lasă ciorba la fiert încă două-trei clocote, până ce fierb și cartofii.

Între timp se aleg, se spală și se toacă frunzele de pătrunjel.

Când cartofii sunt fierți, se adaugă 1 litru de moare, se condimentează cu: sare, piper și cimbru și după încă un clocot se ia oala de pe foc.

Se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10-15 minute ”de odihnă”, ciorba se poate servi, cu 1-2 linguri de smântână, cine dorește, sau cu rondele de ardei iuți murați în oțet.

The post Ciorba de legume, acrită cu moare de varză appeared first on Club de sanatate.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

O Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (No Ratings Yet)
Se încarcă...

Lasă un răspuns