Briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri

0
110

De când am primit delicioșii bănuți de ciocolată albi și negri, de la Green Sugar, m-am gândit la aceste minunate brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri.
Au ieșit tare gustoase și aspectuoase așa în două culori!
Blatul este ușor umed, iar pe la mijloc ne întâmpină gustul bănuților de ciocolată, topiți în interior.
Cei albi, de deasupra s-au topit, dar am mai plusat cu alții, pentru aspect și gust intens de ciocolată albă.
Și în plus, este un desert fără zahăr, pentru că am folosit îndulcitor natural green sugar, pe bază de ștevie, îndulcitor care se regăsește și în bănuții de ciocolată.

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 125 g îndulcitor natural green sugar
  • 250 g unt cu 82% grăsime
  • 200 g iaurt
  • 550 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • un praf de sare
  • bănuți de ciocolată cu lapte și green sugar
  • bănuți de ciocolată albă și green sugar
  • green sugar pudra, pentru decor

Portii: 30 Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri:

Frecăm untul moale cu îndulcitorul și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, ouăle.
Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul care se va stinge în aciditatea iaurtului.
Amestecăm 450 g făină cu praful de copt și le cernem deasupra celorlalte ingrediente, amestecând intens și omogenizând compoziția.
Adăugăm și esența de vanilie, apoi împărțim compoziția în două părți egale.
Într-o parte adăugăm cacaua, cernută, iar în cealaltă mai adăugăm 50 g făină.
Omogenizăm ambele compoziții.
Punem în jumătate din formele de brioșe câte o lingură de compoziție albă.
Adăugăm un bănuț de ciocolată cu lapte, apoi punem câte o lingură din compoziția neagră și adăugăm câte un bănuț de ciocolată albă.
În restul formelor de brioșe punem compozițiile invers, pentru un aspect diferit.
Formele de brioșe trebuie umplute cam 3/4, nu mai mult.
Așezăm formele de brioșe într-o tavă de cuptor încăpătoare, pe care o dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.
Coacem delicioasele brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Pentru că bănuții de ciocolată albă de la suprafața brioșelor s-au topit, după ce scoatem brioșele din cuptor, mai așezăm câte un bănuț deasupra.
Acesta se va lipi de brioșă, înmuindu-se doar ușor la contactul cu brioșa fierbinte.
Servim delicioasele brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri, pudrate cu green sugar pudră.

The post Briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri appeared first on Club de sanatate.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

Lasă un răspuns