Afaceristul Rîsu de la Tehnoinstal SRL, trimis în judecată pentru ucidere din culpă! Riscă închisoarea de la 1-5 ani

0
176

Prima pagină · Dezvaluiri · Afaceristul Rîsu de la Tehnoinstal SRL, trimis în judecată pentru ucidere din culpă! Riscă închisoarea de la 1-5 ani

Afaceristul Rîsu de la Tehnoinstal SRL, trimis în judecată pentru ucidere din culpă! Riscă închisoarea de la 1-5 ani

Constantin Râsu, patronul SC Tehnoinstal SRL a fost trimis în judecată de procurorii târgujieni la aproape cinci ani de la accidentul în urma căruia un salariat al firmei sale, instalatorul Dorel Cărăvan, a murit la vârsta de doar 46 de ani. Patronul a fost urmărit penal câțiva ani, și credea că scapă de acuzații, dar, de câteva zile, are statut de inculpat, Râsu urmând să fie judecat pentru că angajatul său a murit subit după ce a fost surprins de un mal de pământ la o adâncime de patru metri, în timp ce lucra la modernizarea rețelei de canalizare a orașului. Firma și patronul ei va trebui să răspundă pentru că nu a asigurat șantierul conform legii.

Dorel Cărăvan, instalator la SC Tehnoinstal, a murit în noiembrie 2014, după ce corpul său a fost acoperit complet de pietrișul și bolovanii căzuți în șanțul adânc în care intrase. La fața locului au venit atunci mai multe echipaje de descarcerare și de la Ambulanța Gorj, iar operațiunea de scoatere la suprafață a bărbatului a durat mai mult de o oră, însă salariatul era mort. Acesta a fost suprins de un mal de pâmânt în timp ce ele se afla la o adâncime de patru metri, omul lucând astfel la modernizarea rețelei de canalizare în nordul municipiului Târgu-Jiu. Incidentul s-a petrecut într-un sens giratoric, zonă intens circulată în momentul în care medicii și pompierii au ajuns la fața locului să încerce salvarea muncitorului. Omul a fost resuscitat timp de 40 de minute dar eforturile lor au fost zadarnice. Polițiștii, procurorii și inspectorii de muncă au deschis anchetă imediat după acest eveniment, dar a durat aproape cinci ani ca aceștia să indice primii vinovați.

Daune și răspundere penală!

Din 25 aprilie, Constantin Rîsu, patronul firmei de construcții la care a lucrat Dorel Cărăvan, și firma Tehnoinstal au statut de inculpații în dosarul penal nr. 7101/318/2019 aflat pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu. Cărăvan Maria și Cărăvan Elena Mădălina, soția și fiica decedatului, au statut de parte vătămată în acest dosar penal. Instanța nu a stabilit încă primul termen din acest dosar penal dar a decis, în schimb, pe 5 iunie următoarele: ,,în baza art. 346 alin. (2) C. pr. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 5608/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, privind pe inculpaţii Rîsu Constantin, trimis în judecată, pentru săv. infr. prev. art. 192 alin. 2 Cod penal şi art. 349 alin 1 C.pen. cu aplicarea art. 38 Cod penal şi SC TEHNOINSTAL SRL, trimis în judecată, pentru săv. infr. prev. art. 192 alin. 2 Cod penal şi art. 349 alin 1 C.pen. cu aplicarea art. 38 Cod penal. Dispune începerea judecării cauzei privind pe inculpaţii Rîsu Constantin şi SC TEHNOINSTAL SRL”.

Recomandă acest articol: facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

11.06.2019. 07:04

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Original Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns